Fantasyboeken

Webshop » Pakketten en actieprijzen » Hobb, Robin - De boeken van de Nar PAKKET

Hobb, Robin - De boeken van de Nar PAKKET

x-05110 Hobb, Robin - De boeken van de Nar PAKKET

€ 30,00

Uitverkocht

Dit tweedehandspakket bestaat uit oude bibliotheekexemplaren in hardcover.
Er is bestickering aanwezig op de kaft en een stempel op de binnenzijde.

Boek 1: De oproep van de Nar

In De boeken van de Zieners bond FitzChevalric, de bastaardzoon van een prins uit het koninklijk geslacht van de Zes Hertogdommen en begiftigd met de magische krachten van zijn geslacht, in naam van koning Vlijm de Listige de strijd aan met de vijanden van het Rijk.
Inmiddels zijn er ruim 10 jaar verstreken sinds de Ouderlingen met hun magie de Zes Hertogdommen bevrijdden van de gevreesde Rode Kapers.
Fitz heeft afstand genomen van zijn oude leventje als spion en moordenaar van de koning - nu hij eindelijk bevrijd is van zijn verplichtingen aan het koninkrijk, heeft hij zich in alle eenzaamheid teruggetrokken in een bescheiden onderkomen, waar hij samen met zijn oude vriend, de wolf Nachtogen, zijn aangenomen zoon opvoedt.
Dan stapt op een goede dag, na een klop op de deur, Fitz' stokoude mentor, de magiër en moordenaar in koningsdienst Chade, zijn sobere behuizing binnen en weet Fitz dat het met zijn rust gedaan is - het rijk heeft zijn diensten wederom nodig...

Boek 2: De Gouden Nar
Na aandringen van de Nar, zijn vroegere vriend en bondgenoot, is FitzChevalric erin geslaagd om Prins Plicht te bevrijden uit de klauwen van de Bonten – leden van het oude Bloed en begiftigd met de Wijsheid – die in opstand zijn gekomen tegen de genadeloze vervolging van hun soort.
Zoals vijftien jaar eerder heeft Fitz een hoge prijs betaald voor zijn dienstbaarheid aan het koninkrijk. Zijn wolf Nachtogen is gestorven en hij kan nu onmogelijk nog terugkeren naar zijn rustige leventje in zijn afgelegen hut.
Hij treedt in dienst van de Nar, die zich voordoet als een belangrijk edelman uit Jamailla, en neemt tegelijkertijd zijn oude beroep weer op: spion in dienst van het koninkrijk.
Dan arriveert er een grote delegatie edelen van de Buiteneilanden in kasteel de Hertenhorst. Onder hen bevindt zich de jonge Elliana, de toekomstige bruid van Prins Plicht.
Terwijl de verloving bijna een feit is, arriveert er geheel onverwacht een groep handelaren uit het verre Jamailla op de Hertenhorst, wat de geschiedenis van de Levende Schepen uit Jamailla onlosmakelijk verbindt met het lot van het Koninkrijk van de Zes Hertogdommen.

Boek 3: Het lot van de Nar
 Prins Plicht staat op het punt te trouwen met Elliana, een prinses van de Buiteneilanden, een huwelijk dat de band tussen beide rijken moet versterken.
Maar tot ieders verrassing heeft ze een voorwaarde gesteld aan het huwelijk. Prins Plicht moet zijn mannelijkheid bewijzen en op zoek gaan naar een draak in het ijs van het koude noorden om die te doden.
Samen met zijn oude mentor Chade en zijn vriend de Nar vergezelt Fitz Chevalric in zijn vermomming van de trouwe dienaar Tom Dassenkop zijn prins naar het eiland waar de draak in het ijs vastzit. Daar aangekomen blijkt er iemand te zijn die heel andere plannen heeft met de draak en die het reisgezelschap in het geheim tegenwerkt.
En dan is er de Nar, die eindelijk zijn lotsbestemming narderbij ziet komen, tot grote wanhoop van Fitz.