Webshop » Pakketten en actieprijzen » Roose Bieke - Zonen van de tovenaar PAKKET

Roose Bieke - Zonen van de tovenaar PAKKET

X-05094 Roose Bieke - Zonen van de tovenaar PAKKET

€ 50,85 € 45,00

Beschikbaar - Voorraad: 1

Boek 1: De taal van de stenen
Maarten en Wannes zijn de zonen van Alquinus Altaris, een belangrijk tovenaar die zijn collega's wel eens durft tegen te werken. Wanneer er een sterke vijand opdaagt, verdwijnt hij gewoon. Wanneer zijn zonen van de mensenschool thuiskomen, vinden ze een lege plek waar eens hun huis stond...
Voor Maarten en Wannes betekent de zoektocht naar hun vader het begin van een reeks spannende avonturen en ontmoetingen: een Schim van tweeduizend jaar oud, een verloren gewaande tante, Pelicantus, een verdorven tovenaar die magische poppen maakt waarmee hij de mensenkinderen in zijn macht probeert te krijgen en tegelijk de Altarisfamilie wil uitroeien.
Gelukkig staat Maarten er niet alleen voor: hij heeft zijn jongere broer Wannes, die nergens bang voor is, het heksenmeisje Pica en een goedaardige weerwolf, die trouwer is dan een hond.
Met vier gaan ze op zoek naar Alquinus. Maarten leert enorm veel: over verschillen in karakters, over de taal der stenen en over zijn eigen Kracht. Maar het moeilijkste voor hem is leren aanvaarden dat zijn vader niet die grote tovenaar is die hij zich droomde.

Boek 2: IJzerhart
Maarten Altaris erfde al jong een huiveringwekkende magische kracht. De ontdekking daarvan gooide zijn wereld overhoop. Bij de pakken blijven zitten was geen optie: bij de Gave hoort een taak.
In het tweede boek van 'De Zonen van de Tovenaar' komt Maartens kracht tot volle ontplooiing. Hij heeft een heel eigen plan. Hij wil de fouten van zijn voorouders goedmaken. Dat hij slechts vijftien is en aan de hele tovenaarsraad voorbijgaat, maakt hem niets uit. hij luistert maar naar één raadgever: Menie.
Zij is een Wezen. Ze is ouder dan de continenten en evenredig wijs. Menie vraagt Maarten in zijn eigen krachten te geloven en zijn hart te volgen. Hij is half mens, half tovenaar en dat maakt hem tot een bijzondere jongen. De liefde en verbondenheid die hij voelt voor zijn broer Wannes, de wisselaar Wolf, het heksenmeisje Pica en de aarde zijn sterkere wapens dan zijn gevaarlijke magische krachten. De liefde van zijn vrienden houdt hem in leven wanneer hij zijn vijanden moet uitschakelen. Met hen bindt hij de strijd aan tegen de schim Viperus. Maar daar houdt het niet bij op. Menie heeft grotere plannen met Ijzerhart. Zo noemt zij Maarten omdat zijn hart is gesmeed op het aambeeld van het leven, in het laaiende vuur van de strijd en uit de ijzeren kern van de aarde. 

Boek 3: Sterrenstof
De zonen van tovenaar Altaris hebben geen onbekommerde jeugd gehad. Hun leven wordt er niet eenvoudiger op als ze hun Gaven moeten inzetten in de levensgevaarlijke strijd om hun eiland. Hun magische krachten, een erfenis van de voorouders, brengen immers zware verantwoordelijkheden met zich mee. Jong als ze zijn, moeten ze keuzes maken en de leiding nemen.
Het lot van Ban wankelt wanneer koningin Emelda haar kroon op het spel zet door open kaart te spelen over haar heksenafkomst. Haar zelfzuchtige ministers willen de macht grijpen en het gevaarlijke sterrenstof in handen krijgen.
Maarten en Wannes hebben elk hun eigen roeping, maar de legende zegt dat ze samen moeten vechten, willen ze overwinnen; Deze opdracht eist al hun moed en inzet én de hulp van hun vrienden: Pica, Wolf, Beth en Jasper. Want de jongeren vergeten nooit de wijze woorden van Menie: ' We zijn allen verbonden, we zijn allen gemaakt van het stof der sterren.' 
Webshop gemaakt met EasyWebshop