Webshop » Pakketten en actieprijzen » Nys Peter - Wentelwereld PAKKET

Nys Peter - Wentelwereld PAKKET

X-05092 Nys Peter - Wentelwereld PAKKET

€ 59,85 € 50,00

Beschikbaar - Voorraad: 1

Boek 1: Wentelwereld
Freek Holtrust baalt als een vogel met hoogtevrees. Zijn ouders willen verhuizen, zijn opa is voerleden, en zijn school is zo boeiend als een baksteen. Op zoek naar spanning, ontvlucht hij 's nachts zijn huis: het avontuur tegemoet!
Freek krijgt zijn zin, want zonder het te weten passeert hij een geheime poort. Zo belandt hij in Wentelwereld, in de vijftiende eeuw na het Ontluiken van de Kennis; Hij ontmoet de beeldschone Ax, die hem vertelt dat hij een reiziger is - iemand die tussen verschillende werelden kan bewegen.
Freek gelooft er niets van, maar wordt snel overtuigd wanneer hij oog in oog staat met vreemde Wentelwereld-volkeren als de Alvrinii en de Garmisjen - om van de grondels, gruwgrocs en duinmieren nog maar te zwijgen.
De komst van een reiziger ontgaat echter ook de Kraai en Rodolpho Brachiuss niet, de twee zwarte magiërs die op het punt staan heel Wentelwereld aan hun wil te onderwerpen. Ze gaan meteen tot actie over, want de enige die hun plannen nog kan dwarsbomen, is reiziger Freek Holtrust. 

Boek 2: Malikir
Freek Holtrust baalt als een trekvogel die zich in de route heeft vergist. Na zijn belevenissen op Wentelwereld is hij veilig thuisgekomen op Keerwereld - maar het avontuur blijft hem achtervolgen. Als hij een nieuwe poort ontdekt, belandt hij echter in Malikir, helemaal aan de andere kant van Wentelwereld.
Freek hoort verhalen over de kwaadaardige heerser Hedith Sjah Malik, die met én vingerknip kan beslissen over leven of dood; Het slechte nieuws: deze onmenselijke vorst is op zoek naar Freek, en niet voor een gezellig theekransje.
Freek slaap op de vlucht, hopend zijn oude kameraden terug te vinden.
Magister Maesius, Yaïm Tandoorii, Luno en natuurlijk zijn vriendinnetje Ax zijn inmiddels al naar hem op zoek. Als ze hem niet snel vinden, staat de hele toekomst van Wentelwereld op het spel.
Hedith Sjah Malik zet ondertussen zijn volledige troepen in: triceratopsen, Zwarte Naja's en neushoornmannen. Dankzij de kracht van drie kandulinschorpioenen weet hij zelfs de hulp van de Kraai nog in te schakelen. En ook die wil maar één ding: Freek Holtrust.

Boek 3: Mammoth
Freek Holtrust baalt als een vogel zonder nest. Hij ontsnapt maar net uit de droomwereld waar hij na zijn gevecht met Hedith Sjah Malik in gevangen zat. Zijn ergste nachtmerrie is uitgekomen. de Kraai is teruggekeerd op Wentelwereld. En de geest van de Nachtheer huist in het lichaam van de sjah.
Freek voelt hoe de ijskoude hand van het kwaad haar vingers om Wentelwereld sluit. Het leger van Hedith Sjah Malik, Het Vurige Zwaard Van Het Zuiden, valt Cylandor binnen. Diermensen, trollen en reuzen trekken door het land, een spoor van dood en vernieling achter zich latend.
De Kraai heeft nog altijd zijn doel voor ogen: de totale vernietiging van Wentelwereld, de plek die hij verantwoordelijk houdt voor al zijn ellende. Met een ongekende bloeddorst voert hij zijn plannen uit. Er is slechts één iemand die hem nog in de weg staat: reiziger Freek Holtrust!

Webshop gemaakt met EasyWebshop