Fantasyboeken

Webshop » Fantasy & Science-Fiction boeken » Auteurs U - Z » Van Dongen Frank - Het Bouwplan

Van Dongen Frank - Het Bouwplan

9789083167640 Van Dongen Frank - Het Bouwplan

€ 12,50

Beschikbaar - Voorraad: 1

De mens is gestrand op een lang vergeten wereld van het duizend eilanden experiment, verstrikt in een meedogenloze oorlog tegen zijn eigen natuur en tegen een buitenaardse kracht, worstelend op de rand van uitsterven. Protagonist Ralen wordt meegesleurd in de levensgevaarlijke zoektocht naar een gefossiliseerde vijand die zijn vernietigende krachten nog niet heeft verloren.

Niemand weet waar het Bouwplan vandaag komt, waarom het ooit op de wereld strandde en waardoor het in zes zones en duizenden fragmenten uiteen is gevallen. Iedereen die ooit in contact komt met het Bouwplan verandert in een Reiziger die tot het einde van zijn elven gebukt gaat onder een ondraaglijk verlangen om de fragmenten van het Bouwplan te herenigen. 

Zo ook de a-sterfelijke Ralen, die ouder is dan hij zich kan herinneren en kampt met gaten in zijn geheugen? Tijdens zijn dwangmatige zoektochten door de intercontinentale tunnelstelsels, ervaart hij af en toe flashbacks van de bitter eenzame reis door de verboden leegte die hem eraan herinnert dat een onbekende vijand van ver onderweg is naar de wereld van het Bouwplan. Dit zijn zeldzame momenten waarop Ralen ook rationeel beseft dat hij moet doorgronden wat de ware aard, oorsprong en betekenis is van het Bouwplan. Het is de laatste strohalm van hoop, het enige middel dat misschien nog kan voorkomen dat de mensheid uitsterft.